proiectul caritabil de crăciun & proiectul caritaBIL DE PAȘTE

Ne mândrim cu:

0
ediții desfășurate

Obiective

An de an, împărtășim bucuria de a ne alătura unor familii nevoiașe în prag de sărbătoare pentru a le aduca magia în case, oferindu-le sprijin financiar și alte cadouri care să le readucă zâmbetele pe buze și încrederea că nu vor fi uitați de noi, cei care dorim să le fim alături.

Desfășurare

Este simplu, facem totul din suflet și cu mare drag: ne unim cu scopul de a simți împreună spiritul de sărbătoare, mirosul specific delicioaselor preparate și bunătatea, farmecul care se aștern asupra noastră atunci când sărbătorile se apropie… spectacole de dans, concerte de colinde, seri memorabile de karaoke sunt doar câteva dintre activitățile care ne aduc împreună într-un scop nobil atunci când sărbătorile sunt în preajmă.

Impact

Reușim, cu fiecare ediție a acestor proiecte să sprijinim din punct de vedere financiar și material familii nevoiașe, încercând să aducem o schimbare socială în rândul tinerilor pentru a-i încuraja să se alăture inițiativelor de acest fel.

proiectele caritabile în imagini

Testimoniale

117231470_3125793497498606_5940531375828901038_o

Sergiu Cozma

fost organizator

Proiectul Caritabil de Paște a fost primul proiect în care m-am implicat ca membru organizator în OSE. De îndată ce am văzut formularul de aplicare m-am pus pe completat, deoarece tot timpul am fost atras de proiectele sociale. Atunci când am fost ales printre membrii echipei, am devenit foarte entuziasmat și nerăbdător să-mi cunosc colegii.

Tot ce a urmat din acel moment și până în momentul finalizării proiectului a fost un amalgam de emoții și experiențe pe care cu toții ar trebui să le trăim măcar odată în viață. Pe zi ce trecea, proiectul nostru creștea tot mai mult: eram din ce în ce mai dornici și motivați de a strange suma pe care ne-o propusesem pentru familia nevoiașă căreia urma să îi facem sărbătorile mai frumoase.               Îmi aduc cu mare drag aminte de serile în care mergeam cu toții la cumpărături, de nopțile în care stăteam să gătim prăjituri și de discuțiile aprinse pe care le avem până pe la doi dimineața știind că următoarea zi trebuie să fim prezenți la standul din cadrul facultății pentru a vinde prăjiturile.

Am avut ocazia să cunosc oameni minunați, cu care am legat prietenii si pe care i-am cunoscut așa cum sunt ei cu adevărat. Am învațat să gătim împreună, urmărind rețetele Jamilei și ne bucuram ca niște copii mereu atunci când vedeam că produsul final are gust. A fost muncă combinată cu distracție. Cea mai mare bucurie a fost atunc când am mers cu toții la familia pentru care am strâns banii să stăm la o discuție. Cu toate că am acumulat multă oboseală pe parcursul proiectului, după acele clipe petrecute cu ei aș fi luat-o de la început. Cred că acestea sunt momente care nu se repetă de prea multe ori în viață și de care trebuie neapărat să profităm.

Acest proiect are un loc aparte în sufletul meu și cu siguranță îmi voi aduce cu mare drag aminte de clipele petrecute alături de colegii mei.

106632573_3313057715416903_106684134412775005_o

Elena Rogozan

fost organizator

În calitare de Project Manager al Proiectului Caritabil de Paște am avut șansa de coordona o echipă pentru un scop cu adevărat nobil. Motivația, dăruirea și încrederea că vom putea aduce zâmbete și lumină în casa unei familii au reprezentat elementele cheie în definiția experienței echipei de organizare a proiectului. Voluntariatul este despre a-i ajuta pe cei din jur fără să aștepți ceva în schimb, dar și despre testarea propriilor limite. Proiectul caritabil cu siguranță este o activitate care înglobează definiția voluntariatului. Mai mult de atât, PCP se poate proiecta din punct de vedere al rezultatelor si al satisfacției membrilor de echipă pe două planuri: pe termen scurt, rezultatele muncii care apar pentru echipă și pe termen lung, ajutorul și bucuria pentru cazul umanitar la care se lucrează.

46951629_1917820118304884_4371637942611869696_o

Denis Popan

fost organizator

O caracteristică comună a proiectelor Organizației Studenților Economiști este lucrul în echipă, motiv pentru care rezultatele sunt mereu peste așteptări. Prin aceasta consider că Proiectul Caritabil de Crăciun a consolidat capacitatea de cooperare a tuturor celor implicați, sporindu-le în același timp și altruismul. Prin intermediul lui am descoperit fețele calde ce conturează organizația noastră și starea de bine ce se creează ori de câte ori lumea se adună și lucrează pentru o cauză umanitară 🙂