CONGRESUL NAȚIONAL AL STUDENȚILOR ECONOMIȘTIDIN ROMÂNIA, EDIȚIA A VII-A

Studenții economiști se întâlnesc la Cluj pentru a dezbate temele de actualitate din domeniu!

 

În perioada 07-09 aprilie 2022, peste 50 de studenți din cadrul facultăților cu profil economic din România se întâlnesc la Cluj-Napoca pentru a participa la Congresul Național al Studenților Economiști din România. Pe toată perioada proiectului, participanții vor avea ocazia să dezbată tema principală care conturează ediția din acest an, „The economic doctrine of the 21st century”

Congresul Național al Studenților Economiști din România este realizat în totalitate de către Organizația Studenților Economiști din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai. Aceasta este alături de studenții facultății de peste 16 ani, reprezentându-le interesele și organizând activități pentru dezvoltarea acestora, misiunea principală și motto-ul după care este recunoscută organizația fiind „Studenții de azi, liderii de mâine!”.

În cadrul zilei de joi, 07.04.2022, a avut loc deschiderea oficială a congresului la care au participat Emanuel Adrian Ioan MAN, Președinte al Organizației Studenților Economiști; Conf. Univ. Dr. Gabriela BRENDEA, Prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și Denis-Ionuț SIMA.

Gala de deschidere CNSER 2022
Participanții din cadrul galei de deschidere al Congresului

În zilele ce urmează, studenții economiști vor avea ocazia să participe la un workshop susținut de către Anca DRAGU, economist și fost Președinte al Senatului României și Ministru al Finanțelor Publice, cu ajutorul căreia vom surprinde ideologiile economice din societatea contemporană. De asemenea, Octavian POPESCU, senior ESG asociat în cadrul companiei Evalueserve, va susține un workshop structurat pe importanța ESG-ului în lumea investițiilor.

Totodată, participanții din cadrul congresului vor dezbate vineri, 8 aprilie, principalele teme de actualitate care influențează în mod direct economia României. Printre acestea se numără digitalizarea, internaționalizarea IMM-urilor, forța de muncă, aderarea la zona Euro și aderarea la OECD. Aceștia vor forma grupuri de lucru pentru pregătirea dezbaterilor pe baza moțiunilor lansate pe temele enumerate mai sus urmând să aducă în fața unor specialiști argumentele lor.

În ultima zi de congres, studenții economiști vor fi prezenți la Adunarea Plenară unde se va discuta rezoluția din urma congresului. De asemenea, la discuții vor fi prezenți și Anca DRAGU, Conf. Uni. Dr. Gabriela BRENDEA, Sabin SĂRMAȘ, Președinte IT&C Committee alături de care se va contura rezoluția în urma discuțiilor.

„Ne bucurăm nespus că și în acest an găzduim unul dintre cele mai importante evenimente dedicate studenților care studiază în domeniul economic.

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, studenți din toată țara se reunesc la Cluj-Napoca, în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai, unde vor participa la workshopuri prin intermediul cărora vor obține o gamă variată de cunoștințe în domeniul studiat. Drept finalitate, aceștia vor utiliza informațiile dobândite de-a lungul parcursului lor academic, cât și prin intermediul workshopurilor în cadrul unei dezbateri. Ulterior, vom realiza o rezoluție care să cuprindă aspectele importante dezbătute și concluziile conturate.

Despre asta este ce-a de-a VII-a ediție a Congresului Național al Studenților Economiști din România: despre studenți, despre economia și politicile economice ale României și despre cum văd viitorii specialiști în acest domeniu evoluția economică în contextul actual. Practic, Organizația Studenților Economiști creează contextul propice dezvoltării unei gândiri critice și a formării unor opinii fundamentate pentru studenții economiști.” a declarat președintele Organizației Studenților Economiști, Emanuel Adrian Ioan MAN.