Business smart school, EDIȚIA A xiv-A

Organizația Studenților Economiști din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, revine cu o nouă ediție a școlii de vară Business Smart School, în perioada 28 august – 4 septembrie 2022,  la Cluj-Napoca.

   Business Smart School este o școală de vară dedicată elevilor peste 18 ani, studenților, masteranzilor și doctoranzilor care sunt interesați de domeniul antreprenorial și, implicit, de mediul de afaceri. Elementul definitoriu al acestui proiect este realizarea unui plan concret de afaceri alături de o echipă formată din participanții proiectului, sub îndrumarea unor specialiști în acest domeniu. Ceea ce aduce nou această ediție este dezvoltarea unei strategii de marketing de impact pentru promovarea afacerii. La final, atât planul de afaceri, cât și strategia de marketing vor fi evaluate în cadrul unui concurs, iar echipa câștigătoare va fi premiată.

 

   Viitorul este plin de incertitudini și lumea antreprenorială este în continuă schimbare, aceste aspecte fiind o provocare pentru tinerii ce aspiră la inițierea unei afaceri. Ediția de anul acesta Business Smart School, intitulată “Plan for success”,  își propune să abordeze subiecte precum sustenabilitatea, luarea deciziilor financiare, analiza riscurilor și importanța acestora în antreprenoriat, prezentând pașii necesari dezvoltării unei afaceri durabile.

 

Întâmpinarea participanților la gară de către organizatorii proiectului

Gala de deschidere BSS 2022

   Printre speakerii care vor susține workshopuri în cadrul Business Smart School, se numără, Dan Berte – Director IoT Bitdefender, Luciana Baicea – Project Manager Mind Architect, Adriana Malanca – Business Development Regional Manager BT Mic, Daniel Tămaș – CEO Digitap, Florin M. Pop – Investitor și Business Adviser, Ana Rebegea – Data Analytics Manager Ernst & Young.

 

   Pe lângă workshopuri, participanții vor avea ocazia să participe și la sesiuni de traininguri care îi vor ajuta să își redacteze planul de afaceri, planul de marketing și să își pregătească pitch-ul pentru prezentarea ideii de afacere. Trainerii care le vor transmite participanților informațiile necesare sunt Adrian Șuteu (Trainer BMC) – Operations Manager- Transylvania Angels Network, Ovidiu Oltean (Trainer Pitch) – Public Speaking Coach și Alin Lăzărescu & Eduard Capatina (Traineri Planul de Marketing) – Manageri Concept Web.

 

   Obiectivul principal este acela de a oferi tinerilor din toată țara ocazia să deprindă cunoștințe noi din domeniul antreprenorial și în același timp, să cunoască oameni noi, îmbinând utilul cu plăcutul, pe parcursul unei săptămâni de neuitat în Cluj-Napoca.

4

Gala de deschidere a proiectului

   “Ediția de anul acesta a Business Smart School pune accent pe informații de calitate, networking și activități de engagement pentru participanți, astfel încât aceștia să petreacă o săptămână de neuitat. Printre activități, se număra o seară de karaoke, folk, quiz și multe altele.” a declarat Project Managerul proiectului, Ana-Maria COJOCĂREANU.

 

   “Business Smart School a ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediție. Ca în fiecare an am adus în fața tinerilor speakeri consacrați care să poată aduce plus-valoare participanților. Printre aceștia se numără: Dan Berte, Luciana Baicea, Ovidiu Oltean și mulți alții. Chiar dacă a devenit o tradiție, școala de vară unde tinerii învață despre antreprenoriat nu a încetat să se reinventeze, de aceea în acest an organizăm și câteva traininguri, pe lângă clasicele conferințe. În cadrul acestor traininguri participanții vor deprinde abilitățile necesare pentru a întocmi un Business Model Canvas, își vor însuși concepte de digital marketing și vor învăța cum să realizeze un pitch, toate acestea pornind de la propriile idei de afaceri.

   Săptămâna va culmina prin clasicul concurs de Planuri de Afaceri. Practic avem o săptămână plină, dar nu uităm să ne și distrăm, tocmai de aceea am presărat programul cu câteva activități care să întregească experiența participanților. Despre asta este vorba în această săptămână pe care Organizația Studenților Economiști o dedică antreprenoriatului. Așa că, dacă ești tânăr sau ai spiritul tânăr și nu ai putut participa în acest an te invităm la BSS 2023, dar până atunci nu uita să fii creativ, curios și întreprinzător!” a declarat de altfel președintele Organizației Studenților Economiști, Emanuel Adrian Ioan MAN.